Ciprusi Tengerparti Esküvő

Esküvői szertartásvezető 1. rész

Esküvői szertartásvezető

Esküvői szertartásvezető  1. rész

A  szertartásvezető a Te esküvődet varázsolja valóságosan különlegessé és igazi ünnepi ceremóniává. 

 

Mit kell tudnunk a Szertartásvezetőről és az Anyakönyvvezetőről? 

Tudni kell , hogy a Szertartásvezető egy szolgáltató , az Anyakönyvvezető pedig egy hivatalos személy . Az Anyakönyvvezető közreműködése szükséges ahhoz, hogy  egy férfi és egy nő között törvényes házasság köttessen.

Ez abban az esetben is érvényes amikor a házasulandó pár egyházi házasságkötést is tervez .  Ez így van nemzetközileg is , így Cipruson és Magyarországon is. Jogi köteléket sem az egyházi  szertartás , sem a szertartásvezető általi celebrálás nem képez. Egyedül az anyakönyvvezető kötheti össze a pár életét hivatalosan , hogy az államilag  elismert legyen .

Az egyházi szertartás  is és szertartásvezető általi celebrálás is történhet  Cipruson  a magyar párok részére . Magyarországon az evangélikus és a református szertartás esetén , csak úgy mint a szertartásvezető által celebrált esküvők előtt minden esetben meg kell történnie a polgári házasságkötésnek ill. az anyakönyvvezető előtti eskünek.

Az Evangélikus és Református Egyház is az áldását csak a már megkötött házasságra adja. Ez érvényes a szertartásvezető által celebrált esküvőkre is . Ezek értelmében a  celebrálás előtt meg kell történnie az anyakönyvvezető  általi celebrált  szertartásnak, a hivatalos szertartásnak.

Cipruson tartandó hivatalos eküvőnél is ez a helyzet.  Az Anyakönyvvezető a hivatalban vagy a külső helyszínen megtartja a celebrálást és utána van egy személyre szabott esküvői celebrálás szertartásvezető által.

Mégis mi  a különbség a szertartásvezető és az anyakönyvvezető által tartott celebrálás között ?

A szertartásvezetőt nem kötik hivatalos szabályok , az anyakönyvvezetőt viszont igen. Az anyakönyvvezető nem tud személyre szabott szertartást celebrálni . Nincs közvetlen előzetes kapcsolata a párral , nem ismeri a párt, nem ismeri a pár történetetét, csupán egy hivatali funkciót lát el. Közvetlenebb , személyes kapcsolatra nincs lehetősége.

Mely napokon nem tud tartani szertartást az anyakönyvvezető?

Az anyakönyvvezető sem Cipruson , sem Magyarországon nem vállal esküvői celebrálást állami ünnepeken.  Magyarországon jan. 1.-én, márc. 5.-én, Húsvét és Pünkösd napján , aug. 20.-án és dec. 24 – 25-26 –án .

Cipruson a nemzeti ünnepek természetesen más napokon vannak , így könnyebb össze hozni a kiválasztott időpontot , ha éppen Magyarországon a választott nap , állami ünnepre esne és emiatt a fontos dátum nem lenne megvalósítható. 

Cipruson az  esküvők celebrálási időpontja:

Hétfőtől péntekig, 11:00 – 1600  
Vagy 17:00 – 18:30 között (külön díj ellenében az extra díj: 100,08 € (nem munkaidő).  
Szombatonként (külön kérésre – pótdíjjal 14 :00 óráig)
Ünnepek kivételével

Magyarországra vonatkozóan van még egy fontos dátum   a júl. 1. napja és dec. 31. mivel ezek a napok a köztisztviselők napjai . Ebben az esetben minden hivatal saját maga dönthet arról, hogy  tart –e ezeken a napokon celebrálást vagy sem.

Milyen árak vannak anyakönyvvezető által tartott celebrálásnál ?  Mennyiért megy az esküvői  helyszínre az anyakönyvvezető ?

A költségek azaz az Anyakönyvvezető kiszállási díja az esküvői helyszínre Magyarországon is és Cipruson is helyenként jelentősen eltérnek. Magyarországon a külső helyszínek díja jelenleg Szombathelyen a legmagasabb ,  Szombathely kérheti a legtöbbet, ott ez akár félmillió forint is lehet.

Az anyakönyvvezető kiszállási díja  külső helyszínekre Budapesten átlagosan 75-120 000 Ft, Siófokon 80 000 Ft, Sopronban több mint 128 000 Ft és az árakra még 27% áfa is rakódik (az árba foglalt szolgáltatás pedig eltérő lehet). 

Cipruson az anyakönyvvezető kiszállási díja a külső esküvői helyszínekre hasonló szisztéma szerint van meghatározva.  Minden város anyakönyvvi hivatalának hatásköre , hogy mennyi a kiszállási díja az anyakönyvvezetőnek. Munkaidőben az anyakönyvvezetői szolgáltatás  díjmentes , külső helyszínre történő kiszállás viszont  díjköteles és   ( egyéb tengerparti helyszínekre, kerti helyszínekre, múzeumi , panorámás helyszínekre , szállodai helyszínekre )  62 000 – 90 000 – 120 Ft összegig  terjednek a díjak jelenleg.

Cipruson a hivatalos esküvőnek van egy plusz kötelező állami ,  licence díja . A helyi lakosok ára különbözik a külföldiek részére kiadott ártól.  Külföldiek részére  az  u.nevezett gyors esküvőhöz  az esküvői díjat a Belügyminisztérium határozza meg 281,92 € (a törvény szerint változhat) , akár polgári ceremóniát, akár vallási esküvőt tartanak a párok.

Cipruson is mint Magyarországon az esküvői helyszíneknek különböző díjai vannak. Az esküvői helyszíneket az esküvőd rendezője  ajánlja fel és ad információt , ötleteket .

Hol kell bejelenteni a házasságkötési szándékot?

A házasulók a házasságkötési szándékukat Magyarországon  együttesen és  személyesen jelentik be , amelyről az Anyakönyvvezető jegyzőkönyvet vesz fel.  A házasságkötést az anyakönyvvezető csak a házasságkötési szándék bejelentését követő min.harminc nap utáni időpontra tűzheti ki. A jegyző azonban indokolt esetben (például közeli halállal fenyegető egészségi állapot) a határidő alól felmentést adhat. A házasságkötésre irányuló szándék az ország bármely anyakönyvvezetőjénél bejelenthető, nincs lakóhely szerinti megkötöttség.

Lépj a 2. részre >>>

 

 

 

Ciprusi Tengerparti Esküvő Szervezés

Kezd el szervezni az álomszertartást!

Ciprusi Tengerparti Esküvő

Mi szervezzük a legromantikusabb ceremóniákat

Esküvő, nászút, nyaralás egyben amit kínálunk.  Méghozzá a föld egyik legromantikusabb helyén, mely a legenda szerint az örök házasság és szerelem szigete.

Lehet bárhol az a tengerparti esküvő: Jamaican, Miami-ban, Thaiföldön, vagy a Bahamákon. De a Szerelem szigetén csak egy hely lehet és az Ciprus.

Gina

Cyprus – Limassol
Event Organizer – Wedding Planner

Elérhetőség:

info@eskuvociprus.hu

Kérj ajánlatot: 

Translate website »
Scroll to Top
Scroll to Top

Vár rád Cipruson a tengerparti álom

Egybe tudjátok kötni a nászutat az esküvővel és a nyaralással. Sokat spórolhattok amellett, hogy maradandó élményekkel tértek haza.

Iratkozz fel és szerezd meg az útmutatómat!